A sad ostaje vjera, ufanje, ljubav, ovo troje, ali je najveća među njima ljubav.

MOLITVE, NASLOVNICA

Kako je lijepo biti podno Tvoga križa

Kako je lijepo biti podno Tvoga križa i promatrati Tvoju živu Ljubav. Zar je moguće da sumnjam u Tebe, zar je moguće da sumnjam u Tvoju Ljubav prema meni. Tvoja bol liječi moju bol, Tvoje suze brišu moje suze, Tvoja žeđ gasi moju žeđ za ljubavlju, Tvoja tišina daruje ljepotu mojoj tišini.
Zaista riječi nisu potrebne. Dovoljno je da Te promatram i da polušapatom nježno ponavljam kako Ti vjerujem i kako Te ljubim. Ti dobro znaš kako je teško biti čovjek. Znaš da se nije lako oduprijeti iskušenju, ali Ti si uspio i tako ohrabrio i mene.
S druge strane kako li je lijepo biti čovjek kada imaš takvoga Boga koji je dopustio da taj isti čovjek iskali svoj bijes na Njemu. Slobodan sam da sada vičem na Tebe, slobodan sam da ti se izrugujem kao što su Ti se mnogi rugali bez da strahujem da ćeš me kazniti. Više od ičega poštuješ moju slobodu i nećeš dirati u nju.
Strpljivo šutiš i čekaš kada ću u Tvojoj Krvi prepoznati ljepotu Tvoje nježnosti i milosrđa. Dok visiš na križu ne prijetiš mi se paklom. Nisi ljut na mene. Ne nabrajaš mi moje grijehe. Šutiš obliven Krvlju i kroz svaku kap mome ranjenom srcu govoriš koliko za njim čezneš i koliko ga samo ljubiš.
HVALA IVAN RALJUŠIĆ
https://www.facebook.com/Ivan-Ralju%C5%A1i%C4%87-108172044394132

PIŠITE SVOJE MOLITVE I KOMENTARE

%d blogeri kao ovaj: