A sad ostaje vjera, ufanje, ljubav, ovo troje, ali je najveća među njima ljubav.

MOLITVE, NASLOVNICA

Oče da nemamo briga, nebi bilo ni molitve

Što je briga? Oče da nemamo briga, nebi bilo ni molitve. Teško je i zamislit nekog bogataša,, koji ima sve da moli, vapije,, možda ima i takvih.

Gledajuć siromašne koji nemaju ponekad niti jedan obrok, gledajuć taj osmjeh na licima vidim Bože tvoju milost u malenima, neznatnima, bosonogi u prašini. Njihove brige su stvarne kad se dijete raduje jednoj bojici.. Koja milost.

Nama si dao dosta, i puno ali nekako čovjeku koji ima nikada dosta. Čemu tolika briga za danas, ta nije li Otac rekao svakom danu je dosta njegove muke. Često čujem i od svojih bližnjih kad nisam ja imao, neka imaju moja djeca.. O kako griješimo.

Što je bilo bolje nego uz oca i majku radit, trudit se, Bogu zahvaljivat na svemu, na kiši na suši, na tuči,,, ta sve je to od Boga hvala mu i slava,, tako je govorila moja mama, moja baka.

Danas uzdižemo ruke i tražimo, tražimo. Jeli nam potrebno toliko Bože moj, zar ljudi u natjecanju tko će imat bolje auto, kuću i brinut se nepotrebno, zaboravili zahvaljivat.

Bože daj mi onoliko koliko mi potrebno za preživit i hvala ti na svakom blagosovu koji nam daješ. Pomozi potrebite Oče naš.

AUTOR ZDRAVKA KRAJINA

PIŠITE SVOJE MOLITVE I KOMENTARE

%d blogeri kao ovaj: