A sad ostaje vjera, ufanje, ljubav, ovo troje, ali je najveća među njima ljubav.

NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

FRA IVO PAVIĆ Nitko ne može biti dobar katolik bez ovog

Sramota je za kršćane imati dvije kuće, tri stana, jahtu, skupocjen auto, nekoliko mobitela, računalo, puno novaca na bankovnom računu, a nemati vlastitu Bibliju.

Kao što učenik ne ide u školu bez knjiga, jednako tako nitko ne može biti dobar katolik bez knjige života – Biblije. Sramota je za kršćane imati dvije kuće, tri stana, jahtu, skupocjen auto, nekoliko mobitela, računalo, puno novaca na bankovnom računu, a nemati vlastitu Bibliju. Biblija bi nam trebala biti uvijek nadohvat ruke. Ako je ne čitamo, u opasnosti smo da izgubimo vjeru, i da naša vjera ne bude aktivna. Naš narod nekad otpada od Katoličke crkve i prelazi na protestantizam jer protestanti bolje poznaju Bibliju. Mnogi upadaju u stupicu Jehovinih svjedoka koji citiraju nekoliko odlomaka iz Biblije, kao da poznaju čitavu Bibliju. Kada bi naš narod poznavao Bibliju, bio bi više povezan s Crkvom pa taj problem ne bi bio prisutan.

 

 

Biblija bi nam trebala biti uvijek nadohvat ruke. Ako je ne čitamo, u opasnosti smo da izgubimo vjeru, i da naša vjera ne bude aktivna.

U nekim dijelovima svijeta katolici, i čak nekršćani, nose Bibliju sa sobom. U nekim zemljama je nalazimo u svakoj hotelskoj sobi.

 

 

„Što bi se dogodilo kada bismo se prema Bibliji odnosili kao prema svojem mobitelu?

Kada bismo je uvijek nosili sa sobom?…“ Papa Franjo neumorno poziva vjernike da nose sa sobom Bibliju (ili barem Novi zavjet) i da je svaki dan čitaju. I vrlo konkretno objašnjava: „Što bi se dogodilo kada bismo se prema Bibliji odnosili kao prema svojem mobitelu? Kada bismo je uvijek nosili sa sobom? Ako bismo se vraćali natrag po nju kada bismo je zaboravili? Kada bismo je otvarali više puta dnevno? Kada bismo Božje poruke u Bibliji čitali kao što čitamo poruke na mobitelu“.

Izvor: https://book.hr/fra-ivo-pavic-nitko-ne-moze-biti-dobar-katolik-bez-ovog/

PIŠITE SVOJE MOLITVE I KOMENTARE

%d blogeri kao ovaj: