A sad ostaje vjera, ufanje, ljubav, ovo troje, ali je najveća među njima ljubav.

MOLITVE, NASLOVNICA

Zašto je moć zla toliko velika danas

Predivno je svjedočanstvo rođenog Židova, Roya Schoemana, profesora na Harvardu koji je čudesnom intervencijom Blažene Djevice Marije prihvatio Isusa Krista i postao katolikom. Ukratko, riječ je o čovjeku koji je odgajan u židovstvu, a odlaskom na prestižne fakultete odriče se i židovstva te sve, kao i ostali znanstveni svijet koji ga tada okružuje, pokušava spoznati razumom. Postaje ateist te unatoč tome što je dosegao, kako kaže, sve što je mogao u ovom svijetu u materijalnom smislu pada u dubok očaj jer doživljava apsolutni besmisao života. Jednoga dana hodajući prirodom Bog mu se objavljuje, vidi svoj život, vidi krive odabire i osjeća jasnu prisutnost Boga. Spoznaje ga u potpunosti međutim, ne zna tko je on – imenom. Viče mu: Daj mi ime, ako si Buda ja ću postati budist, ako si Šiva, bit ću hinduist, ako si Apolon postat ću tvoj sljedbenik samo nemoj reći da si Krist.

Profesor s Harvarda imao viziju Gospe i upozorava na moć Sotone: Nikad u  povijesti se nije dogodilo ovo - Dnevno.hr

 

Bog je šutio. Idućih godinu dana Ray je tražio ime Boga čiju je prisutnost otkrio, svaki dan je molio da mu se otkrije, a putem je zalazio i u misticizam i new age, ali ništa se nije događalo. Točno godinu dana od Božjeg otkrivenja, osjeća da ga netko budi iz sna i zove u dnevnu sobu. On odlazi i tamo susreće, kako je rekao, najljepšu ženu koju je ikada vidio. Svjedoči da je odmah cijelim bićem znao znao da je to Blažena Djevica Marija bez da mu je rekla. Vodio je razgovor s njom, prihvatio njenog sina Isusa, nakon čega je postao katolikom i temeljito promijenio život. Otišao je s Hardvarda, sada živi sa suprugom, profesoricom, na Floridi još uvijek predaje na Sveučilištima, piše knjige; i vrši župne misije. Među njegovim djelima je i važna zbirka židovsko-katoličkih svjedočanstava.

Na pitanje je li nakon nadnaravnog susreta s Isusovom majkom još imao takvih susreta, kaže, kako su se nastavili do određene mjere, iako su se smanjili – “postupno padajući” nakon njegova obraćenja. Ali kako kaže otkad ima izvanredno molitveni život, nadnaravno u njegovu životu postalo je normalno, jer kako kaže, svaka molitva je nadnaravna, kao razgovor s Bogom.

Židovski profesor s Harvarda imao viziju Djevice Marije i postao katolik:  'Rekla mi je...' - Dnevno.hr

 

Gospa je Royu rekla i pokazala mnogo toga. Pokozala mu je koliko je vremena potratio na ovom svijetu tražeći ljubav koja je bila svuda oko njega. Pokazan mu je i njegov cijeli život svi njegovi propusti i grijesi točno onako kako bi to vidio kad bi umro, pred Gospodinom. Također, pokazano mu je koliko je stvari radio, a koje nisu imale nikakvu vrijednost pred Bogom.

Danas upozorava: “Postoji Bog, koji pokušava privući svakoga k sebi, i postoji Božji neprijatelj, koji pokušava odvući svakog pojedinca od Boga”, ističe. „Duhovno ratovanje odvija se na individualnoj razini – u životu svake osobe – i na kulturnoj i društvenoj osnovi. Sotona ne samo da ima utjecaj u određenom smislu na pojedinca, već i na društveni duh vremena. ”
Schoeman ističe da je najučinkovitiji izvor moći kojim se đavao koristio od početka povijesti iljudsko žrtvovanje, „osobito žrtvovanje djece, a konkretnije kad roditelji žrtvujuju vlastitu djecu. Dodaje da je upravo zbog toga ta priča o abortusu tako aktualna.

 

“A onda, kaže, i seksualna izopačenost.

“Ovo su dvije stvari koje je Sotona oduvijek posjedovao kao primarne izvore moći i očito ako pogledate uokolo u naše društvo možete razumjeti zašto [Sotona] ima toliku moć ovih dana.” Nikada u povijesti kršćanstva te dvije stvari nisu tako svesrdno prihvaćene u prevladavajućoj kulturi, pa čak ni u pravnoj strukturi, ističe.

Što se tiče Crkve i krize s kojom se trenutno suočava, Schoeman kaže da ga to nikada nije ni najmanje udaljilo od katoličanstva, shvaćajući, kako kaže, da svaki svećenik ima “metu na leđima”, a Sotonino “najteže topništvo” usmjereno je na Istinsku Crkvu.

 

Zašto bi se ateistički  Židov, koji izrazito nije želio kršćanstvo kao odgovor na svoja traganja,  susreo Blaženu Majku, upitali su ga?

“Siguran sam da sam je vidio zato što sam imao veliki otpor prema kršćanstvu jer mi je Isus kao Židov bio prijeteća osoba, ali nitko nije mogao smatrati Djevicu Mariju prijetnjom”, kaže on. “To je bio vrlo mudar način da me Bog dovede Katoličke crkve.”

Ovdje je cijelo svjedočanstvo šokantnog obraćenja:

Židovski profesor s Harvarda imao viziju Djevice Marije i postao katolik: ‘Rekla mi je…’

PIŠITE SVOJE MOLITVE I KOMENTARE

%d blogeri kao ovaj: