A sad ostaje vjera, ufanje, ljubav, ovo troje, ali je najveća među njima ljubav.

NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

DUH SVETI I ZATVORENO SRCE

Kršćani koji ostaju pri tome” uvijek se tako činilo do sada” ,zapravo imaju zatvoreno srce za iznenađenja Duha Svetoga.

Oni zato nikad neće doći do punine Istine i ostat će idolopoklonici i pobunjenici koji su se i ne znajući našli u ratu s Bogom.Kao što se u povijesti desilo Šaulu,kralju izraelskom ,jer je poslušao narod a nije vršio Božju volju.

PROPOVIJED U DOMU SVETE MARTE // Sveti Otac: Da bismo u sebi čuli ...

To je bilo kada je narod htio žrtvovati životinje(tako se uvijek činilo),međutim Bog to ovaj puta nije htio.Bogu je milija poslušnost,nego sve žrtve paljenice.

Evanđelje izvještava da Isusa opominju,zašto njegovi učenici ne poste(jer se uvijek tako činilo)što je znak legalizma,zatvorenog srca….a Isus im odgovara da čovjek treba biti u službi Boga,imati otvoreno srce, a zakon je u službi čovjeka.Zatvoreno srce nemože promjeniti “mješine”.

Fra Ivo Pavić o krštenju u Duhu Svetom: Ako živimo normalni ...

Grijeh mnogih je,da ne daju ništa promjeniti…i zbog toga im je život besmislen,zakrpan,polovičan…ne vide istinu.Oni koji tako tvrdoglavo ustraju,čine grijeh čaranja,i isto je kao da idu vračarima,jer time pokazuju da im je sve važnije od Božje riječi.

Nasuprot tome je otvorenost srca Duhu Svetom i razlučivanje Božje volje.Treba biti otvoren za iznenađenja Duga Svetoga,jer se i običaji trebaju obnavljati!

AUTOR liky

PIŠITE SVOJE MOLITVE I KOMENTARE

%d blogeri kao ovaj: