A sad ostaje vjera, ufanje, ljubav, ovo troje, ali je najveća među njima ljubav.

NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

Crkva je potpuno uništena, krov je odnesen, a Ona i dalje stoji kao znak narodima

Jedno od najvećih marijanskih svetišta na svijetu

Jedno od najvećih marijanskih svetišta na svijetu

Crkva je potpuno uništena, krov je odnesen, a Ona i dalje stoji kao znak narodima

 

Devet država na srednjem zapadu i jugu SAD-a pogodile su smrtonosne oluje, jedne od najsmrtonosnijih u povijesti SAD-a, a opet iz ruševina pažnju privlači Ona. Kip Djevice Marije i djeteta Isusa Krista stoji netaknuta ispred potpuno devastirane katoličke crkve Uskrsnuća u Ownssboru, u Kentuckyju, jednoj od najpogođenijih država.

Tina Casey, direktorica komunikacija u biskupiji Owensboro, izjavila je za CNA 13. prosinca da “kip još uvijek stoji, iako su prozori i vrata razneseni, a krov nedostaje.” Fotografija kipa koju su objavile novine Evansville Courier & Press prikazuje kip ispred crkvene zgrade koja je pretrpjela teška oštećenja.

“Ova će se crkva vjerojatno smatrati potpuno uništenom”, rekla je Casey. Od ostalih katoličkih crkava u biskupiji, značajnu štetu pretrpjela je i ona sv. Josipu u Mayfieldu.

 

Niz oluja i tornada prošao je kroz devet država, uključujući Kentucky, Arkansas, Illinois, Missouri i Tennessee, kasno u petak i rano u subotu ujutro. Zapadni Kentucky bio je najteže pogođen, a od ponedjeljka su tamo potvrđena 74 smrtna slučaja. Teška oštećenja pretrpjeli su i sjeveroistočni Arkansas, jugoistočni Missouri i sjeverozapadni Tennessee. U svim pogođenim državama, potvrđeno je ukupno 87 smrtnih slučajeva, što je oluje učinilo jednom od najsmrtonosnijih u povijesti SAD-a, navodi Washington Post. Ali Ona i dalje stoji kao da ova oluja nije bila dovoljno jaka da pomakne Njezin pogled sa Sina.

National Catholic Register

PIŠITE SVOJE MOLITVE I KOMENTARE

%d blogeri kao ovaj: