Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

A sad ostaje vjera, ufanje, ljubav, ovo troje, ali je najveća među njima ljubav.

MOLITVE, ŽIVOT CRKVE

Pobjedu odmah povjerili Gospi

Nakon što su apsolutni rekorderi i ponovni prvaci Europe osvojili ovaj naslov i zaludili milijune ljudi diljem svijeta prvo su se uputili u katedralu Santa María la Real de La Almudena, što je bila njihova prva stanica posjeta raznim institucijama. Tako su europski prvaci Reala  Gospi, zaštitnici Madrida nakon pobjede odmah ponudili svoju titulu i pehare. Tamo ih je dočekao nadbiskup Carlos Osoro.

Jedan po jedan igrači su išli do oltara a Silva Júnior i Karim Mostafa Benzema nosili su trofej Lige prvaka koji su ostavili iznad ambona. Isto tako, trofej La Lige nosili su Luka Modrić i Nacho Fernández.

Nadbiskup Madrida kardinal Carlos Osoro posvetio je nekoliko riječi okupljenim igračima i članovima tima: “Real Madrid je kultura susreta, ekipe. Hvala vam od srca što ime Madrida pronosite na sve kontinente”.

 

Oglasio se i predsjednik kluba Florentino Pérez koji je rekao da je “ova grupa sjajnih sportaša mjerilo za svijet i primjer tisućama dječaka i djevojčica”. Napomenuo je kako je ekipa “dala sve i ‘ostavila dušu’ da ostvari san navijačica i navijača Madrida”. I dodao je: “Europski trofej je kulminacija nezaboravne sezone, u kojoj smo osvojili 35. po redu La Ligu i povratili naklonost navijača na Santiago Bernabéu nakon dvije godine pandemije.”

dnevno.hr

PIŠITE SVOJE MOLITVE I KOMENTARE