Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

ŠTO GOD BUDEŠ MOLIO NA ČAST TE RANE DAT ĆU TI

pexels alem sanchez 977659 1

pexels-alem-sánchez-977659 (1)

‘Što god budeš molio na čast te Rane, dat ću ti’, rekao mu je Isus i otkrio ovo

Muka i smrt Isusa Krista najveća su milost našeg kršćanskog života i sredstvo spasenja koje oslobađa naše srce za ljubav Boga bez koje nema spasenja. Svi su sveci i mistici upravo preko muke našeg Gospodina otvarali vrata neba, i obilovali milostima koje mi danas s čuđenjem promatramo.

‘Što god budeš molio na čast te Rane, dat ću ti’

Jedna tajna muke Gospodina Isusa Krista otkrivena je u 12 stoljeću kada je sveti Bernard pitao Isusa koja ga je rana najviše boljela za vrijeme muke? Isusov odgovor potresao je svijet te se do dana današnjeg mole molitve na čast upravo te rane

 

Isus mu je rekao: “Imao sam na ramenu Ranu, 3 prsta duboku, koja je nastala od križa. Ta me je Rana više boljela nego ostale. Na tu Ranu ljudi malo misle, jer im je gotovo nepoznata. Zato štuj tu Ranu! Što god budeš molio na čast te Rane, dat ću ti. Svi oni koji štuju tu Ranu, dobit će milosti i pokazat ću im svoje milosrđe!”

dobleg 1552205692218 cathopic

dobleg-1552205692218-cathopic

 

Padre Pio i bl. Ana Katarina Emmerich potvrđuju ranu na ramenu

Blažena Ana Katerina Emmerich, mističarka koja je dobila detaljan uvid u život, a posebno u Muku Gospodina našega Isusa Krista potvrđuje ove riječi našeg Gospodina i piše: “Na ramenu je bila strašna rana nastala zbog težine križa, a cjelokupan gornji dio tijela bio je prekriven modricama i duboko obilježen udarcima biča.”

Nadalje, padre Pio svetac i mističar koji je primio kao milost rana našeg Boga u razgovoru s Ivanom Pavlom II, svetim papom, a tada Karolom Wojtylom ističe ovo ranu kao najbolniju i najskrovitiju. Karol Wojtila upitao je Padra Pia koja ga rana najviše boli, a svetac je odgovorio: “To je rana na ramenu, za koju nitko ne zna i nikada nije ozdravljena niti liječena.” Tada, budući papa Ivan Pavao II bio je jedina osoba na svijetu koja je saznala da Padre Pio nosi ovu ranu.

jesus g309fe4d3c 640

Image by Emmanuel Mendez from Pixabay

Torinsko platno i rana na ramenu

 

I Torinsko platno, najveće znanstvena enigma ikad za koju se vjeruje da je pokrov Isusa Krista koji nosi obris Njegove muke pokazuje spomenutu ranu.

Vatikan Insider tako piše: Četiri sveučilišna profesora objavila su članak u časopisu “Ozljede” u kojem otkrivaju da je čovjek s Torinskog platna, pretrpio dislokaciju nadlaktične kosti, paralizu jedne ruke i nasilnu traumu na vratu i prsima.

Kako pišu vjeruje se se da se osoba čiji je lik utisnut na platnu srušila pod teretom križa, ili patibuluma- kako se navodi u studiji, horizontalnom dijelu križa. Čovjek na platnu, , pao je prema “naprijed” i pretrpio “teški udarac” dok je padao na zemlju. “Paralize mišića vrata i ramena” bili su “uzrokovani udarcem teškim predmetom u leđa između vrata i ramena uzrokujući iščašenje glave na suprotnu stranu od ozlijede na ramenu.”
Ta duboka rana zapravo je bio razlog zašto je Isus bio potreban Šimuna CIrenca i njegove pomoći oko nošenja križa.

Molitva svetoj rani na ramenu Isusovu

O preslatki Gospodine Isuse Kriste, blagi Božji Jaganjče!

Ja siromašan grešnik pozdravljam i poštujem Tvoju Presvetu Ranu koju si zadobio na svom svetom Ramenu, kada si svoj težki Križ nosio.

Zbog nje si osjećao na svom presvetom Tijelu osobito veliku bol i muku.

Klanjam Ti se, mukotrpni Isuse, slavim Te i štujem Te!

Blagoslivljam Te iz dubine svojega srca i zahvaljujem Ti za Svetu Ranu Tvojega Ramena, koja Ti je zadavala veliku bol.

Preponizno Te molim, zbog Tvoje Muke i Boli, što si ih podnio po dubokoj svetoj Rani, da se smiluješ meni siromašnom grešniku, da mi grijehe oprostiš i da me na svom Križnom putu krvavim tragovima povedeš u vječno blaženstvo! Amen! Slava Ocu…

dnevno hr

Vlč Marko Bubalo- Cvjetnica,Kalvarija i Križ(propovijed 24.03.2024).mp4

2 Comments

  1. Anonimno

    Sveta Obitelj moli za ponovno ujedinjenje moje raspale obitelji 🙏

  2. Svjetlana Cvrlje

    Molim da mi se sin obrati na čast ove svete i teške rane na ramenu našeg spasitelja.

KOMENTARI