Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

DVA PUTA OŽIVIO PO ZAGOVORU SVETICE

2022 05 15 112748

foto: wikimedia.com

Dva puta oživio po zagovoru svetice

 

Dječak se jednom utopio a drugi put doživio teški strujni udar, oba puta je spašen po zagovoru neobične svetice

Mnogi će se sjećati čuda koje je Bog učinio malom Manuelu Vilaru nakon što je 1998. godine tada osamnaestomjesečni Manuel pao i ugušio se u bazenu ustajale vode. Bio je u bazenu 20 minuta. Kada ga je vidjela njegova majka da pluta na površini vode, pozvala je ukućane da ga pokušaju reanimirati. S obzirom na to da Manuel nije pokazivao vitalne znakove života, njegova majka Alicia počela se moliti bl. Maravillas. Dječak je odjednom počeo pokazivati određene vitalne znakove, no liječnici koji su ga tada vidjeli prognozirali su da će Manuel imati teška oštećenja mozga ili će biti u trajno vegetirajućem stanju, budući da je pod vodom proveo više od 20 minuta bez kisika. Smješten je u bolnici, a njegovoj su majci liječnici prognozirali da nisu sigurni hoće li preživjeti noć. Alicia je tada osjetila da joj bl. Maravillas kaže da će se dječak probuditi nakon 19 sati. U 5 sati ujutro, točno nakon 19 sati, Manuel se probudio i izgledao je kao da mu se ništa nije dogodilo. Kući je otišao bez ikakvih zdravstvenih poteškoća.

Odobrenje tog čuda od strane Kongregacije za kauze svetaca otvorilo je vrata kanonizaciji (tada) blažene Maravillas od Isusa koja se zbila 4. svibnja 2003. godine u Madridu, a koju je predvodio papa Ivan Pavao II.

Jedanaest godina nakon tog čuda sveta Maravillas i dalje pokazuje svoju prisutnost u Argentini te jednu posebnu zaštitu prema Manuelu Vilaru.

 

Screen Shot 2022 05 12 at 11.06.39 AM

foto: wikimedia.com

Dana 22. kolovoza 2009. godine Manuel je, kao gotovo svake subote, odlazio s prijateljima i jednom gospođom koja ih je pratila u vjerski centar Don Orione gdje bi se igrali i bavili sportom. Tog je dana Manuel sa sobom ponio letećeg zmaja kako bi ga s prijateljima puštao na vjetru.

Zmaja je napravio Manuelov prijatelj koji je na konopac igračke prikvačio žicu, s namjerom da konopac bude što duži. Nakon što su se jedno vrijeme igrali sa zmajem, dječaci su ga zavezali za stablo. Kada su ga ponovno htjeli uzeti, Manuel je potrčao ispred drugog dječaka te je počeo odmotavati konopac. U tom je trenutku zadobio strašan električni udar budući da se zmaj zapetljao za visokonaponski kabel. Preko žice, koja je bila prikačena na zmaja, u Manuelovo tijelo ušlo je oko 380 kilovolti struje.

Gospođa koja je pratila dječake u tom je trenutku začula zvuk eksplozije nalik na pirotehničke rakete. Kasnije je zbog tog događaja pretrpjela nekoliko dana u stresu i strahu. Djeca su počela vikati kako iz Manuela izlaze iskre te snažni miris paljevine. Manuel kaže da se samo sjeća jarke svjetlosti i ničeg više. Bio je u nesvjesnom stanju te je izgledalo da je pretrpio srčani udar.

 

Osobe koje su se zatekle u blizini svjedoče da su ostala djeca plakala i klečeći molila. Jedan se dječak molio svetoj Maravillas od Isusa za zdravlje svog prijatelja. Zahvaljujući Božjoj providnosti gospodin koji se zatekao blizu brzo je priskočio u pomoć te je izveo reanimaciju dajući Manuelu umjetno disanje i masažu srca. Nakon toga brzo ga je prevezao u bolnicu San Blas.

Bila je to ista bolnica u kojoj je Manuel bio zaprimljen nakon što se, kao malo dijete, ugušio u bazenu. Baš kao i tada, primio ga je isti liječnik La Barba te iste medicinske sestre. Poslije su ga prebacili u bolnicu San Roque u Parani.

Kada su djetetovi roditelji, Manolo i Alicia, saznali što se dogodilo, bili su u nevjerici. Javili su im da pođu u bolnicu jer se Manuelu dogodila velika nesreća. Alicia je kasnije ispričala kako je osjećala jednu vrstu unutarnjeg mira jer je znala da sveta Maravillas čuva njezina sina. Otac Manolo je samo ponavljao: „Ne, ne opet…”. Kada su stigli pred bolnicu, Alicia nije mogla smoći snage da iziđe iz automobile jer su joj se tresla koljena. No netko im je brzo viknuo da je dječak dobro. I zaista, kada su roditelji došli do njega, Manuel je bio pri svijesti i osjećao se dobro.

SV. MARAVILLAS OD ISUSA |

Ostao je na bolničkom promatranju do idućeg dana, 23. kolovoza. Priključili su mu infuziju, ali on je što prije želio otići iz bolnice te je, kad nitko nije gledao, učinio da kapi infuzije što brže protječu, kako bi što prije išao kući. Srećom, njegova je majka to brzo primijetila te je stala na kraj Manuelovu nestašluku. Dječak je na rukama i nogama imao opekotine. Struja je prošla čitavim njegovim tijelom te je izašla kroz čarape i cipele na kojima su se stvorile pukotine.

Manuel je nakon tog događaja rekao majci da samo želi biti poput ostale djece jer se vijest o njegovu ozdravljenju brzo proširila u argentinskim medijima pa se tako pojavio na televiziji i u novinama te su ga ljudi počeli zaustavljati na ulici.

U četvrtak, 27. kolovoza, liječnici iz najpoznatijeg Instituta za kardiologiju u Buenos Airesu prepoznali su ga, pregledali i potvrdili da je savršeno zdrav te da neće imati nikakvih zdravstvenih posljedica. Manuel se gotovo ničeg ne sjeća. Kaže samo da je vidio kao da mu je pred očima prošao film o njegovu životu te da je u trenu spoznao sva svoja djela, dobra i loša.

U Institutu za kardiologiju liječnici nisu mogli vjerovati da je pretrpio strujni udar od 7000 kilovata. Zaključili su da ne postoji znanstveno objašnjenje kako je dječak to uspio preživjeti.

Naime, blažene Maravillas bosonoga je španjolska karmeličanka i jedna od najvećih mističarka 20. stoljeća. Nasljednica je duhovnosti male Terezije od Djeteta Isusa, a svoj poziv otkrila je s pet godina kad je odlučila živjeti apsolutnu čistoću. U Hrvatskoj djeluje zaklada na njeno ime (na kojoj možete saznati sve o njoj) i Facebook stranica koja redovno objavljuje čudesna svjedočanstva Hrvata koji se njoj utječu za zagovor i rođene i nerođene djece. Nakon njezine smrti tijelo je počelo ispuštati miris ruža a čuda, posebno vezana za djecu po njenom zagovoru samo su se umnažala diljem svijeta, sve do danas, te je upravo po čudima poznata gotovo u svim zemljama svijeta.

dnevno hr

PRIDRUŽI SE TELEGRAM KANALU VJERA UFANJE LJUBAV

 

PRIDRUŽITE SE VIBER KANALU VJERA UFANJE LJUBAV

2 Comments

  1. Anonymous

    Sveta Maravillas Tvojim zagovorom molim te da izmolis kod Gospodina milosrde da djeca koja su duhovnim putem usvojena od vjernika da dodu na svijet na radost roditelja i blagoslov sretnog poroda od Boga …da molitelji budu zahvalni Bogu i ustrajni u molitvi devet mjeseci …za tu djecu a zagovorom Sv.Maravillas da izmoli svetost tih molitelja ,njihove dijece i obitelji …Bozji blagoslov neka bude na rodenoj dijeci i njihovim obiteljima sve na slavu i ljubavi Isusa Krista sada i u vijeke vjekova amen. Hvala ti Boze na svetici Maravillas i daru cuda nad djecom … Cuvaj nam Trojedin Boze nasu djecu …zagovorom sv.Maravillas po Kristu Gospodinu nasemu amen. Vinka Dzakula .

  2. Anonimno

    Sv.Maravillas molim te TVOJ zagovor kojim te je Bog nadogradio čudom nad djecom da izmolis blagoslov na našu vladu i premijera Plenkovica da se donese zakon o SPRECAVANJU POBACAJA U NASOJ DOMOVINI HRVATSKOJ …VJERUJEM MILOSRDEM BOZJIM DA BI SE SVAKO PROKLETSTVO NAD NASIM NARODOM UNISTILO …I BOZJI BLAGOSLOV ,BLAGOSTANJE ,MIR BOZJI, SVA SRCA NASA BI PROCVIJETALA RADOŠĆU NASE DJECE ,MLADIH I STARIH i BOGA bi primili u naša srca ,obitelji ,domove i OZIVIO BI I OZDRAVIO DUH SVETI SVE NAS OGNJEM SVOJE LJUBAVI A SAV KOROV ODSTRANIO … HRVATSKA NASA ,DOMOVINO JEDINA BOG TE BLAGOSLOVIO I MILOSRDEM BOZJIM OZDRAVIO I OBNOVIO DA SVAKI COVJEK OTVORI SRCE BOGU I ZAHVALI MU NA SVOM ZIVOTU I MUCENICIMA ,BRANITELJIMA I ZRTVAMA KOJI SU DALI SVOJE ZIVOTE TJEKOM POVJESTI ZA STVARANJE NASE LIJEPE SVETE ZEMLJE DOMOVINE NAM HRVATSKE .AMEN. VINKA DZAKULA

KOMENTARI