Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

Glas Duha Svetog i glas sotonskog duha trebali bi znati razlikovati

saint pierre gf9f9994c4 640

saint-pierre-gf9f9994c4_640

Na svetkovinu Duhova, papa Franjo je dao savjet kako razlikovati glas Duha Svetoga od “glasa duha zla”.

Govoreći iz invalidskih kolica ispred glavnog oltara bazilike svetog Petra, papa je naveo nekoliko primjera kako prepoznati nadahnuće Duha Svetoga, koji nam “na svakom raskrižju naših života sugerira najbolji put kojim treba ići”.

dove g23fab3d4f 640

Image by Gerd Altmann from Pixabay

“Duh Sveti vam nikada neće reći da na vašem putovanju sve ide u redu. Ne, on te ispravlja; on vas tjera da plačete zbog vaših grijeha; on vas tjera da se promijenite, da se borite protiv vaših laži i obmana, čak i kada to zahtijeva naporan rad, unutarnju borbu i žrtvu”, rekao je papa Franjo.

“Dok vas zli duh, naprotiv, tjera da uvijek radite ono što mislite i što vam se sviđa. On vas tjera da mislite da imate pravo koristiti svoju slobodu kako god želite. Zatim, kada se jednom iznutra osjećate praznim – to je loše, taj osjećaj praznine iznutra, mnogi od nas su to osjetili – i kada se iznutra osjećate praznim, on vas okrivljuje, postaje tužitelj i baca vas, uništava vas.”

„Duh Sveti, ispravlja te na putu, ali nikada te ne ostavlja ležati na zemlji, nikada. Hvata te za ruku, tješi te stalno i bodri”, dodao je.

dnevno hr

PRIDRUŽITE SE VIBER KANALU VJERA UFANJE LJUBAV

 

2 Comments

  1. Vinka Dzakula

    Hvala ti Duse sveti sto si mi dao Duha Svetoga koji su mi potrebni za spas moje duse i za spas dusa gresnika i za dobrobit u nasoj svetoj Crkvi Katolickoj …Najvise sam ti zahvalna na daru molitve i posta za svecenike i obracenje gresnika …i na EUHARISTIJI SVJEDOCANSTVU ZIVOG PRISUTNOG BOGA U SVETOJ BIJELOJ MALOJ HOSTIJI HRANI VJECNOG ZIVOTA…HVALA TI TROJEDIN BOZE I SVE STO SI MI DAO TEBI PRIPADA …HVALA TI NA MILOSRDNOJ LJUBAVI I MILOSRDU KOJE SI IZLIO NA MENE GRESNICU …A SADA SAMO KLICEM I SLAVIM TEBE BOZE MOJ I IME ISUSOVO SLAVIM HVALIM I SVJEDOCIM VELIKA MI DJELA UCINI SVESILNI SVETO JE IME NJEGOVO AMEN .ALELUJA!!! VINKA DZAKULA

  2. Anonimno

    Hvala ti hvala KRISTE jer si mi život vječni dao …AMEN. VINKA DZAKULA

KOMENTARI