Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

NASLOVNICA, ŽIVOT CRKVE

Vidjela je što Isus čini onima koji mole svetu krunicu

MOLITVA ZA PONIZNOST

Image by Myriams-Fotos from Pixabay

Bio je Veliki petak 1850. godine kad je djevojčica po imenu Franciose Chambon izvijestila o svojoj prvoj viziji Isusa. Rekla je da ga je vidjela na križu, prekrivena krvlju i mnogim ranama. Tada je imala devet godina. Kasnije tijekom te godine, nakon primanja Prve Svete Pričesti, opet je vidjela Isusa prekrivenog krvlju i ranama koji joj je rekao: Dijete moje, tako je svaki put kad ideš na Svetu Pričest.
Francoise Chambon rođena je u Davoyu u Francuskoj u ožujku 1841. godine. Roditelji su joj bili siromašni seljaci, a život ni malo lagan. Francois je imala česte vizije kao djevojčica ali najveći dio njih zadržala je za sebe. Čekala je da navrši 20 godina kada ulazi u samostan Marijina Pohođenja gdje dobiva ime Marija Marta.
Marija Marta bila je blagoslovljena mnogim nadnaravnim vizijama tijekom života. Jednom dok su sestre u samostanu molile krunicu Marija Marta im je prenijela poruku Isusa: Oni koji nastoje biti cijelim bićem prisutni u molitvu krunice, moj su melem, oni koji mole krunicu s puno žara u srcu jednog dana će biti u mojoj pratnji’.
Marija Marta vidjela je i brojne milosti i blagoslove koje je Isus izlijevao na obitelji koje mole na čast Njegove majke.
Bilo je trenutaka kad je Marija Marta vidjela i svetu Obitelj. Nakon jedne duge vizije, rekla je nadstojnici: ‘Majko, vraćam se iz raja. Ne mogu reći ono što sam vidjela. Mogu samo reći da sam pala ničice ispred Svete Obitelji i rekla svetom Josipu: Dobri Oče, hvala ti da si dok si bio na zemlji brinuo o mojoj slatkoj Majci Mariji. Rekla je da je Josip bio jako sretan te joj je izdiktirao molitvu koju treba često moliti a glasi: Isuse, Josipe i Marijo predajem vam srce i moju dušu‘.
Isus je Mariju Martu također zamolio da razmatra njegove rane. Naučio ju je mnoge molitve i meditacije na čast njegovim ranama. Njezina nadstojnica pisala je kronike njezina života koje su objavljene 1923. i rasprodane širom svijeta. Sljedeće godine Vatikan je odobrio oprost onima koji mole sljedeću molitvu, temeljenu na njezinim viđenjima: Vječni Oče prikazujem rane našeg gospodina Isusa Krista za izlječenje duša’.
Isus je također želio da ujedinjujemo svoje patnje s njegovim patnjama po krunici svetim ranama. Kazao joj je kako je to čin zadovoljštine za grijehe dušama u čistilištu dodavši da ne znamo je su ono blago tim dušama.
Marija Marta također je predvidjela smrt pape Pija IX. Zahvalio joj je za njezine molitve te rekao da su one pomogle da se za njega otvore vrata raja.
Dana 21. ožujka 1907. godine Marija Marta je preminula u 66. godini života. Postupak za proglašenje Marije Marte blaženom započeo je 1937.
Službenice Božja, Marija Marta Chambon, molite za nas.
dnevno.hr

KOMENTARI